En bysykkel låses enkelt og greit opp gjennom Bergen Bysykkel appen! Når du åpner den får du en oversikt over plassering av alle stativer, og hvor mange sykler og låser som er tilgjengelig på hver av de.

For å låse opp en sykkel må du stå i nærheten av en stasjon.

1. Sjekk at stativet som vises i appen, er det du står ved (får du opp et annet stativ, sjekk ut denne guiden)

2. Trykk Lås opp sykkel

3. Appen viser deg hvilken lås du skal ta ut sykkelen fra

4. Gå til sykkelen og trykk på knappen på styret en gang om du blir bedt om det. Kan hende det tar opp til 40 sekunder etter du trykker på knappen til at den låser seg opp.

5. Ta ut sykkelen

Sjekk ut denne artikkelen som forklarer hvordan du parkerer en bysykkel.