Sykler Bergen-Voss til inntekt for Sykehusklovnene

Lørdag 1.juli sykler rundt 2000 deltakere rittet Bergen-Voss. Blant dem er tre syklister fra Ulriken Velocipedklubb: Ulrik, Erlend og Carl. De vil i år samle inn penger for en god sak, og gir seg selv en ekstra utfordring ved å sykle hele rittet på bysykkel.

“Det blir en stor utfordring og styrkeprøve å gjennomføre dette sykkelrittet på Bergen Bysykkel, men det blir så verdt slitet når man vet det er for en god sak som betyr så mye for så mange, både små og store”, sier Rein Kloster, som fikk ideen tidlig på året. 

Da han tok kontakt med oss om ideen, tenkte vi at dette var noe som passet oss perfekt. Vi hadde allerede presentert den samme ideen internt, men manglet noen til å ta på seg denne utfordringen. Nå er målet å få inn så mange penger som mulig til Sykehusklovnene på Haukeland sykehus!

Hvorfor Sykehusklovnene?

“Det er mange frivillige organisasjoner og stiftelser som jobber for gode saker, men jeg har alltid synes Sykehusklovnene har vært noe spesielt. Ved å by på seg selv og bruke latter og lek, kan de tenne livsgnist og hente frem krefter selv i de svakeste kroppene. Og tenk hvor viktig det er for foreldrene og se barna sine smile og glede seg igjen!”,  forteller Rein. 

Sykehusklovnene ble introdusert første gang på Haukeland Sykehus i 2000.  Det er en ideell organisasjon/forening og alle klovnene er profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg på å møte barn og unge for å skape gode opplevelser. Flere studier støtter latter og glede som en helbredende kraft. Latter demper smerte, er med å styrke immunforsvaret og demper utviklingen av stresshormoner.

Mange barn og unge blir rykket ut av sin trygge hverdag og må forholde seg til en sykehusverden. På sykehus er det mye som ikke er frivillig og man kan oppleve både oppturer og nedturer. Selv om norske sykehus holder et høyt faglig nivå kan Sykehusklovnene bidra med noe viktig. Effekten av latter, lek og undring kan mobilisere uante krefter i små og store kropper. 

Hvordan kan du bidra?

Ditt bidrag vil gjøre en forskjell uansett beløpets størrelse. 

Gå inn på denne siden: https://www.facebook.com/donate/2216090148703774/663589340749681/
og gi ditt bidrag. Superenkelt og beløpet går uavkortet til Sykehusklovnen på Haukeland.

Det er første gangen vi gjør noe slikt i Bergen, og vi håper så mange som mulig blir med å donere. Vi har satt et mål om 100 000 kroner - det ville vært en fantastisk gave som ville skapt mye glede i lang tid fremover!

Did this answer your question?